Search

The house where children's dreams grow(WOOJOO)

We wanted the inside as well as outside would be connected smoothly rather than cut off. We tried to connect the spaces through an open space that can communicate up and down, a low-level living room that opens to the yard, and a small porch that leads to the outside yard. And we wanted to present a house that is emotionally good. For this, we designed a library as a playground, library, and nap room.
Edition 0th of 6
Price: -

We wanted the inside as well as outside would be connected smoothly rather than cut off. We tried to connect the spaces through an open space that can communicate up and down, a low-level living room that opens to the yard, and a small porch that leads to the outside yard. And we wanted to present a house that is emotionally good. For this, we designed a library as a playground, library, and nap room.
The house where children's dreams grow(WOOJOO)
Token ID
103
Contract
ERC-721

prologue

Cheongna WOOJOO is named after two children. It is filled with the aspirations for children's dreams to grow infinitely in WOOJOO.

In the fall of 2018, the client visited the office first to build a house. After a year, he visited our office again in the fall of 2019 as his promise. We started the project with gratitude for trusting us and keeping his promise.

concept layout

The site located in the Cheongna New Town housing complex is near a neighborhood park, a pedestrian path on the south side, a narrow north entrance road, and a two-story house located close to the east-west axis.

For consideration of the surroundings and stability of the interior space, the house is arranged in the form of a clamp, and a low fence placed on the south side empties the yard and makes the house open to the pedestrian path. The yard, which captures the changing view of nature into the house, is a good space to enrich the dwelling. A house without a yard lacks a lot of pleasure.

We started designing by maximizing its strengths.

Among three yards of WOOJOO, the entrance yard is used as a parking lot, and since it is built inside the building, it has the effect of making the narrow entrance look wider. The front yard with a low wall blocks the gaze from the street and is a place that embraces nature to enable various activities. The back porch, where you can come through the dining room, is a space that brings light into the living room and dining room, and privacy is secured there.

We added the joy of living with these three yards.

Composition

When you enter the front door, you can see the yard and enter the common space through the functional space. This composition is aimed at the pleasure to go from narrow to wide place. The open space of the dining room enables communication with the middle study floor, and contrasts with the low living room allows you to feel the cross of vertical and horizontal axies at the same time. Color and light makes the space more profound. And it is a core space where calm and exhilaration coexist.

Passing through the living room, there is a small porch space that leads to the multi-room and the outside courtyard. Eyes are open from the living room to the yard. And movement is cut off, but connected again not far away, and there is an eaves space and a porch space, so the yard is connected gradually.

When you go up from the hallway to the second floor, you can see the study room which is a children's playground, a library, and a nap space. It is close to the children's room, so it can be easily expanded and not discontinued from the living room and dining room. The open study room suggests a good direction for children's emotions as the flow of space through the sympathy of gaze gives a variety of perspectives and joy. The master bedroom and functional space were placed in the deepest part of the second floor to increase usability.